Próbára tettük: valóban így néz ki az űrbéli étkezés, amit Kapu Tibor is kipróbált - Agrárszektor.
Csoportos kedvezmények már 2 főtől elérhetők! Ha ketten jelentkeznek, 10% kedvezményt kapnak, ha hárman, akkor 15%, míg négy vagy több fő esetén már 20% kedvezményt tudunk biztosítani! A kistermelők és fiatal gazdák számára most egy különleges ajánlat érhető el: mindössze 64.900 Ft + áfa áron vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legnevesebb agráreseményén! Ne hagyják ki ezt a páratlan lehetőséget!
Mióta világ a világ, az emberiség szeretne új világokat felfedezni és egyre messzebbre jutni az űrben, a hosszabb távú űrutazásnak azonban ma még komoly korlátai vannak. Az úthoz szükséges élelmiszerek például nem tárolhatók el a végtelenségig, rengeteg helyet foglalnak és feljuttatásuk is őrülten sokba kerül. Épp ezért élnek most az űrhajósok liofilizált ételeken, amelyekből az Agrárszektor csapata is kóstolt a Cashtag mai adásában.
Ma még az a realitás, hogy minden szükséges élelmiszert a Földről visznek magukkal az űrhajósok, egy holdbázis működéséhez vagy egy emberes marsexpedícióhoz azonban kulcsfontosságú lenne, hogy az űrhajósok maguk termeljék meg saját ételeiket vagy legalább annak egy részét.
Az űrben semmi sem működik úgy, mint a Földön: a mikrogravitációs környezet és a korlátozott erőforrások teljesen új kihívások elé állítják a növényeket. Itt a levelek növekedése, a gyökerek fejlődése és még a gének aktivitása is eltér a megszokottól. A marsi növénytermesztés jövőbeli szakértőit ráadásul olyan nehézségek várják, mint a kozmikus sugárzás intenzitása, a felszíni fény csupán 43%-os földi megfelelője, a hiányzó talajélet, és a vízforrások korlátozottsága, amely jelenleg csak a sarki jégsapkákban található. E kihívások leküzdése érdekében rengeteg kísérlet zajlik az űrállomáson, valamint földi szimulációs környezetekben, hogy felfedezzük, hogyan lehetne egyáltalán növényeket termeszteni ilyen szélsőséges feltételek között.

