Készítsd el a különleges sültcékla-krémes, fetás szendvicsedet, amely egy igazi ínycsiklandó élményt nyújt! A ropogós kenyérbe rejtett, lágy sült céklakrém gazdag ízvilágával és a sós feta sajt krémes textúrájával tökéletes harmóniát alkot. Tálalj mellé f


A sült céklás, fetás szendvics készítésének első lépése, hogy a megtisztított, de a héját még megőrző céklákat alufóliába csomagoljuk. Ezt követően tepsire helyezzük őket, és egy előmelegített sütőben, 180 fokon, körülbelül 1-1,5 óráig sütjük. A sült céklák állapotát úgy ellenőrizhetjük, hogy egy villát szúrunk beléjük: ha könnyedén átszalad rajtuk, akkor már szépen megpuhultak. Miután végeztünk a sütéssel, folyó hideg víz alatt, egy kanál segítségével eltávolítjuk a héját, majd a céklákat egy turmixgépbe helyezzük. Ehhez adjuk a fokhagymát, joghurtot, tormát, sót, borsot, petrezselymet és az olívaolajat, majd az egészet simára turmixoljuk.

A kenyérszeleteket meglocsoljuk olívaolajjal, és egy forró serpenyőben lepirítjuk mindkét oldalukat. Mind a négy szeletet megkenjük a céklakrémmel, kettőre madársalátát helyezünk, majd rámorzsoljuk a sajtot. A két, csupán céklakrémmel megkent kenyeret ráfordítjuk a szendvicsre, és már fogyaszthatjuk is.

Related posts