A milánói spagetti egy ínycsiklandó olasz étel, amely gazdag ízvilágával és különleges textúrájával hódít. Az étel alapját a friss, al dente spagetti tészta képezi, amelyet egy sűrű, húsos raguval tálalnak. A ragu általában darált marhahúsból, paradicsomb


A milánói spagetti a menzás éttermek igazi klasszikusa – gazdag paradicsomos szószban úszik, amit tökéletesen összekevernek a puha spagettivel. A fogás koronáját a reszelt sajt adja, ami olvadva terül el a tetején, így minden falat egy felejthetetlen élményt nyújt. Az örök kedvenc, ami mindig mosolyt csal az arcokra!

A milánói étel készítésének első lépéseként egy fazékban bőséges mennyiségű, lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, követve a csomagoláson található utasításokat. Miután elkészült, alaposan leszűrjük, de érdemes félretenni egy kis adag főzővizet a későbbiekre.

Egy forró, száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a vékonyra szeletelt gombát, majd hozzáöntjük az olajat, hogy gazdag ízt adjon neki. Ezután a finomra aprított vöröshagymát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát is hozzáadjuk. Amint a gomba szépen megpirul, belekerülnek a csíkokra vágott sonka darabok, hogy még ízletesebbé varázsolják az ételt.

Ha a sonka is kapott egy kis színt, akkor hozzáöntjük a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval és egy kevés cukorral ízesítjük. Adunk hozzá pár kanál tésztafőzővizet ízlés szerint, majd a főtt tésztával és a reszelt sajttal tálaljuk.

Related posts