Agyad eldobod: ennyiért árulják a prémium lángost a Budai Várban - a turisták számára igazi csemege! - Pénzcentrum


Aki a népszerű budapesti turistalátványosságok közelében szeretne egy ízletes lángost falatozni, annak bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Bár nem a megszokott "sajtostejfölöst" kínálják, az árak így is sokkolóan magasak lehetnek. De vajon mi áll a lángos folyamatos drágulása mögött?

Bár az összetevők és az elkészítési mód ismeretében talán nem olyan meglepő, mégis szokatlan árú lángosra bukkantunk egyik olvasónk jóvoltából. A Budai Vár Savolyai teraszán készült fotón egy olyan különlegességet mutatott be, amely a hagyományos burgerek mellett is megtalálható – mindezt 5 500 forintos áron.

Ahogy a közelgő képen is látható lesz, a lángos valóban különleges élményt nyújt. Gourmet stílusban készül, ami biztosan felkeltik azoknak a külföldieknek az érdeklődését, akik már hallottak erről a világszerte ismert magyar specialitásról.

A lángos különlegessége az ártáblán olvasható összetevőkben rejlik: tépett hús, koktélparadicsom, gazdag tejföl és friss rukola várja a vendégeket. Figyelembe véve, hogy tavaly már találkozhattunk 2-3 ezer forintos lángosokkal a népszerű üdülőhelyeken – ahol sokszor csak a klasszikus sajtos-tejfölös változatot kínálták! – a rukolával és koktélparadicsommal tálalt változat már nem tűnik annyira extravagánsnak. Persze ne felejtsük el, hogy a Budai Vár Savolyai teraszán a gyönyörű kilátásért is meg kell fizetni!

A Pénzcentrum tavaly is számos írással foglalkozott a lángos folyamatos, évről évre tapasztalható áremelkedésének mögöttes okairól. Ezen kívül a Cashtag című internetes műsorunk is készített egy részletes riportot a témáról. Ha szeretnéd újra megnézni, kattints ide:

Ugyanakkor azt is megnéztük, hogy ha otthon, magunknak készítjük el a strandok és tópartok királyát, majd elcsomagolva magunkkal visszük, akkor mennyiért tehetjük ezt meg. Ezt a cikkünket itt olvashatod el:

Related posts